www.tekstmaskinen.net

Alt, som kan siges, kan siges klart.
Ludwig Wittgenstein

Ansøgningsmaskinen og CV-maskinen


En del jobsøgere synes, at det er svært at skrive en ansøgning eller et CV. Andre ved udmærket, hvad de vil skrive i deres ansøgning og CV, men kunne godt tænke sig en smule inspiration i form af eksempler på  formuleringer og udformninger. Endelig er der dem, der skal skrive en ansøgning og et CV for første gang og derfor slet ikke har nogle forudsætninger for at kunne gebærde sig i disse svære genrer. For alle tre grupper er der nu hjælp at hente på internettet.


Stabile genrer

Enten man kan lide det eller ej, er ansøgningen udtryk for en temmelig stabil genre. Årsagen til dette er formodentlig, at det er helt bestemte informationer, der formidles igennem ansøgningen. Som oftest nævnes f.eks. ansøgerens motivation for jobbet og relevante kvalifikationer. Det er også normalt, at ansøgeren skriver, hvor jobannoncen er set, og afslutter ansøgningen med at udtrykke sine forhåbninger om en jobsamtale eller et fremtidigt samarbejde – læs: ansættelsesforhold.

 

Samme vilkår gælder i endnu højere grad for CV’et. Her skal ansøgerens personlige data, erhvervserfaring, uddannelse, personlige kvalifikationer og andre relevante informationer listes op. Ingen arbejdsgiver vil kigge mere end én gang på et CV, hvoraf disse oplysninger ikke fremgår.


Skabeloner over ansøgninger og CV’er

Dermed er det let at systematisere fremstillingen af både ansøgning og CV. En struktureret skabelon over et CV finder man også mange steder på nettet, bl.a.i CV-databaserne, hvor jobsøgeren kan taste sit CV ind, så potentielle arbejdsgivere kan  finde det. Jobsøgeren kan også i mange tilfælde vedhæfte det indtastede CV til en e-mail sammen med sin ansøgning, når vedkommende søger opfordret eller uopfordret.

 

Der findes også masser af eksempler på ansøgninger på internettet, men kun et eneste sted på den danske del af internettet finder man i skrivende stund en systematiseret skabelon over en ansøgning med mange forskellige tekstdele og formuleringer – nemlig på www.tekstmaskinen.net.

Ansøgningsmaskinen og CV-maskinen

På Tekstmaskinen.net har vi to programmer, som vi kalder henholdsvis ansøgningsmaskinen og CV-maskinen. De to maskiner opfylder tre formål: Jobsøgeren kan lave en ansøgning, som sættes sammen af forskellige tekstdele, eller skrive et CV med god hjælp fra de eksempler og skabeloner, som vi har lagt i maskinen. Hvis jobsøgeren udmærket ved, hvad og hvordan vedkommende vil skrive sin ansøgning og sit CV, kan maskinerne bruges til inspiration. Endelig kan den person, som slet ikke ved, hvordan en ansøgning og et CV skal skrives, lære det ved at følge trinene i de to programmer.

Under hele programforløbet har brugeren mulighed for at rette i formuleringerne eller fravælge dele af skabelonerne, så resultatet kan  blive helt individuelt. Brugeren er dermed heller ikke låst fast i et program, som han/hun skal køre til slutningen for at opnå et udbytte. Hvis man blot søger inspiration, kan man forlade programmet, når man har nået sit mål.

Vi  gemmer ikke folks færdige ansøgninger eller CV’er på Tekstmaskinen.net. Jobsøgeren har i stedet mulighed for at kopiere den færdige ansøgning eller CV over i sit eget tekstbehandlingsprogram og gemme dokumenterne på sin egen PC. Dermed er han/hun heller ikke tvunget til at vende tilbage til hjemmesiden for at kunne genbruge teksten.

Ikke kun til standardansøgninger

Med brugerens frie valg og muligheden for at tilrette sin egen individuelle ansøgning og CV har vi imødegået en eventuel kritik af vores maskiner. Jobsøgeren har naturligvis i høj grad mulighed for at skrive en standardansøgning hos os, men vedkommende har også mulighed for at lade være. På websitet ligger endda vejledninger til, hvordan man skriver ansøgninger, der skiller sig lidt mere ud. Til en kreativ ansøgning er ansøgningsmaskinen faktisk en god hjælp, for hvis man bruger den som grundlag, er man helt sikker på at få de oplysninger med, som arbejdsgiveren forventer i en ansøgning – selv om man i øvrigt folder sig lidt ud.

Brugerne af Tekstmaskinen.net

Vi ved ikke så meget om, hvem vores besøgende præcist er, men vi kan se på ip-adresserne, at blandt andre mange skoler benytter os. De fleste besøgende ser dog ud til at være almindelige private mennesker. Nogle af brugerne skriver ind imellem til os og fortæller, at de er meget glade for både ansøgnings- og CV-maskinen. Vi kan også se på vores besøgstal, at vi helt klart opfylder et behov.

© 2006 TEKSTMASKINEN.net Kun til privat brug og undervisning!

0 brugere online Tekstmaskinen.net • info@tekstmaskinen.net