www.tekstmaskinen.net

Der findes ting, man må være fagmand for ikke at forstå.
Hjalmar Søderberg

Ansøgning, der skiller sig ud

Hvis du ikke ønsker at skrive en egentlig kreativ ansøgning, men stadig ønsker at skille dig ud i forhold til de andre, der søger samme stilling, kan du vælge at lave en kreativ overskrift.

I stedet for at give ansøgningen en af de klassiske overskrifter som for eksempel: Ansøgning vedr. den ledige stilling som sælger, eller: Stilling som kommunikationsmedarbejder, kan man slå på relevant erfaring. Hvis du eksempelvis søger en stilling som sælger, kan du starte med at se på dit CV for at finde kompetencer, både fagligt og personligt, du kan forestille dig, gør dig unik i forhold til de andre ansøgere. Forsøg derefter at bygge en overskrift over dine unikke kompetencer. Resultatet kan eventuelt være: Sælger med international erfaring søger udfordringer, eller: Det naturlige førstevalg - serviceminded sælger.

Når du læser stillingsannoncen igennem, finder du måske også en sætning, du kan spille ping pong med i din overskrift. Måske har virksomheden skrevet, at de søger en person, der er stærk i skriftlig kommunikation. Du kan så i din overskrift skrive: Stærk i skriftlig kommunikation - det er lige mig!

Når du vælger at skrive en mere kreativ overskrift, vil det som oftest ikke fremgå præcist, hvilken stilling du søger. Da det naturligvis er vigtigt for virksomheden at vide, hvilken bunke de skal lægge din ansøgning i, er det nødvendigt, at du præcist angiver, hvilken stilling du søger.

Når du har skrevet din ansøgning på ansøgningsmaskinen, og du har kopieret den over i et tekstbehandlingsprogram som Word e.l., kan du nogle linier under virksomhedens adresse skrive, hvilken stilling du søger.

Eksempler:

Konsulenterne I/S
Att.: Christian Lütke
Storegade 4
8742 Byen


Angående stilling som grafisk trykker


Konsulenterne I/S
Att.: Christian Lütke
Storegade 4
8742 Byen


Vedrørende stilling som grafisk trykker


Konsulenterne I/S
Att.: Christian Lütke
Storegade 4
8742 Byen


Grafisk trykker
En anden måde, hvorpå du kan gøre din ansøgning anderledes og dermed mere interessant, er ved at sløjfe de faste indledninger som eksempelvis: På www.jobzonen.dk har jeg set, at I søger en systemkonsulent til jeres IT-afdeling, eller Med stor interesse har jeg læst jobannoncen vedrørende den ledige stilling som chefsekretær, og da jeg mener, at mine kvalifikationer nøje svarer til de stillede krav, sender jeg hermed min ansøgning.

Dermed starter din ansøgning med det, som mange personalechefer anser for det vigtigste, nemlig din motivation for at søge stillingen. Det er imidlertid vigtigt for mange firmaer at vide, hvor du har set annoncen, og dette krav kan du tilgodese ved nederst på din ansøgning sammen med angivelsen af bilag at skrive: Annoncen er set i (avis eller magasin), eller: Annoncen er set på (webside).

Hvad er en kreativ ansøgning?
© 2006 TEKSTMASKINEN.net Kun til privat brug og undervisning!

0 brugere online Tekstmaskinen.net • info@tekstmaskinen.net