www.tekstmaskinen.net

Vi ligger alle i rendestenen, men nogle af os ser op mod stjernerne.
Oscar Wilde

Den kreative ansøgning


Lad det være sagt med det samme: En kreativ ansøgning er langt fra altid at foretrække frem for en traditionel. På samme tid kan det dog være en fordel at vise din kreativitet, da du på den måde vækker interesse og nysgerrighed hos modtageren samtidig med, at du skiller dig ud i forhold til de andre ansøgere.

En virkelig kreativ ansøgning vil vi anbefale, at du kun skriver, hvis du søger job som presse- eller markedsføringsmedarbejder, designer eller lignende. Den passer bedst til stillinger, hvor det forventes, at du er kreativ og idérig. Den kreative ansøgning er desuden bedst egnet til jobsøgning i små eller mellemstore virksomheder, hvor omgangstonen er mere uformel.

Den kreative ansøgning har, ligesom den traditionelle, kun ét formål; nemlig at få dig til en jobsamtale. Derfor er det ikke nok at være kreativ. Det skal stadig, ligesom i den traditionelle ansøgning, stå klart i ansøgningen hvorfor du søger jobbet, og hvorfor virksomheden skal vælge netop dig!

Det er vigtigt, at virksomheden kan få en fornemmelse af, hvem du er, og hvad du kan både personligt og fagligt. Til denne del af ansøgningen kan du med fordel hente inspiration på ansøgningsmaskinen.

Forskellen på den traditionelle og den kreative ansøgning er, groft sagt, udformningen. Den kreative ansøgning er ikke "bare" et stykke papir - den er et lille kunstværk!

Fordelene ved den kreative ansøgning er mange: Du skiller dig ud fra mængden og kan derfor være sikker på, at du ikke havner nederst i bunken af ansøgninger. Ud over, at du naturligvis, ligesom i den traditionelle ansøgning, helst ikke bare skal skrive, at du er kreativ, men gerne må komme med konkrete eksempler på, hvornår du har været kreativ, så har du i den kreative ansøgning en ekstra chance. Du kan udforme ansøgningen, så du viser, hvordan du er kreativ.

Hvordan du konkret vælger at gribe den kreative ansøgning an, er helt op til dig og den stilling, som du søger.

Hvis du for eksempel er uddannet inden for beklædningsdesign og søger en stilling som kostumedesigner, kan du eventuelt sy en kjole i lille størrelse. Kjolen kan for eksempel være med stort skørt og kappe, som let kan tages af. Som fór, altså det man ser, når man piller kjolen fra hinanden, kan du bruge et materiale, som du kan skrive din ansøgning på.

Hvis du søger en stilling som pædagog, kan du vise dit engagement ved at udforme din ansøgning som en børnesang.

Op til jul kan du lave en julekalender, hvor der bag hver låge gemmer sig oplysninger om dig, og hvorfor du er den rette til stillingen.

En anden mulighed er, hvis du for eksempel søger en stilling ved en avis eller et magasin, at udforme din ansøgning så den ligner den avis eller det magasin, du søger hos. Hvis du vælger denne mulighed, har du chance for at tage udgangspunkt i magasinet, som det ser ud i dag, og så tilføje det din personlige stil. På den måde kan virksomheden se, hvilke idéer du har til magasinets fortsatte udvikling.

Ulempen ved den kreative ansøgning er, at du ofte ikke har ret meget plads at skrive på, og derfor kan det være svært at få plads til alle relevante oplysninger.

Det kan ikke anbefales at sende ansøgningen på en CD-ROM, i form af en hjemmeside eller andet medie, som virksomheden efterfølgende skal bruge tid på at kunne læse. I så fald risikerer du nemlig, at virksomheden slet ikke får set din ansøgning.

Hvis du ikke ønsker at fremstille en egentlig kreativ ansøgning, men alligevel ønsker ekstra opmærksomhed, kan det anbefales at skrive en ansøgning, der skiller sig ud.

Hvad er en ansøgning, der skiller sig ud?

© 2006 TEKSTMASKINEN.net Kun til privat brug og undervisning!

0 brugere online Tekstmaskinen.net • info@tekstmaskinen.net