www.tekstmaskinen.net

Før man er sikker i sin sag, er man tit skråsikker.
Arne Hirdman

Fyreseddel pga. omstrukturering – hvad sker der?


Denne artikel udgives i samarbejde med HRUpdate.

Et meget aktuelt emne, fordi firmaer i dag presses til at udskille divisioner, som ikke udgør en del af kerneforretningen, eller simpelthen at lukke dem. Det kan betyde, at større grupper af medarbejdere pludselig står uden job. Og du er måske en af dem?

Når der sker en omstrukturering gennem en lukning, sørger de fleste virksomheder for at sige pænt farvel til disse medarbejdere. Dette ved at gøre deres bedste for, at de kommer i arbejde et andet sted.

Derfor kan du som opsagt person opleve, at du pludselig tilknyttes et konsulentbureau som varetager den såkaldte ”outplacement-opgave”.

Det skal du kun være glad for.

 

Opgaven for dette bureau går simpelthen ud på at få alle opsagte medarbejdere i nyt job så hurtigt som muligt. Herigennem spares lønomkostninger til dig, og samtidig er det en fin service, fordi du føler, at virksomheden trods alt gør det bedste de har lært – for at få dig i nyt arbejde.

Typisk får du hos bureauet hjælp til en ny god start på din jobsøgning. Du får lagt en karriereplan, som gør, at du bliver rustet til at søge netop de rigtige jobs, som passer dig.

Men før du når så langt, skal du igennem et helt forløb.  –

Acceptér din situation

Først skal du acceptere din situation. Du skal måske komme dig over det værste chok, det må være for dig at miste dit job. Du kommer derfor i en form for samtaleterapi, hvor du møder en konsulent, du kan tale med.

Her vil du typisk have følelser som vrede, sorg og modløshed. Konsulenten sætter dig nu i stand til at acceptere din situation og se fremad.

Handlingsplan

Konsulenten er din sparringsparter. Sammen finder I ud af, hvilke jobs du skal søge, og hvor du finder disse jobs.

Det afklares, hvilken person du er, samt hvilke kompetencer du besidder. Herigennem opbygges en handlingsplan, som sætter dig i stand til at ”optimere” din jobsøgning. Som en naturlig del af planen, øves diverse jobsamtale- situationer – så du bliver fortrolig med dette.

Jobsøgning

Du får nu hjælp til opbygning af dit CV, samt selve formuleringen af dine ansøgninger. Du guides ind på diverse jobdatabaser på nettet, så du bliver fortrolig med at oprette jobagenter og CV.

Afslutning

Typisk er du tilknyttet din konsulent i 3-6 måneder afhængig af, hvor svært det er at finde et nyt job. Processen optimeres løbende, og måske er der ydre faktorer, der gør, at det tager længere tid at komme i job.

Held og lykke med din jobsøgning.

Husk også, at i ovennævnte situation er ansøgningsmaskinen, CV-maskinen og de mange eksempler på både ansøgninger og CV'er, som vi har her på websitet, en god hjælp til den skriftlige del af jobsøgningen.

 

© 2006 TEKSTMASKINEN.net Kun til privat brug og undervisning!

0 brugere online Tekstmaskinen.net • info@tekstmaskinen.net